Terug naar Woningbouw

Wubben Chan Architecten & project Kreeklaan

Voor de nieuwbouw van zestien woningen in jaren-dertigstijl aan de Kreeklaan in ‘s-Gravenzande leverde Meilof Riks bv de goten.

 Wubben Chan Architecten over project Kreeklaan ‘s-Gravenzande

 

‘Gecharmeerd van volledig naadloze goten met zeer lange lengtes’

Voor de nieuwbouw van zestien woningen in jaren-dertigstijl aan de Kreeklaan in 's-Gravenzande leverde Meilof Riks bv de goten. Voor dit project van ontwikkelaar Weboma tekende architectenbureau Wubben Chan onze goten in. “Wij kozen voor de producten van Meilof Riks vanwege de verfijnde profilering”, vertelt architect John Chan. “Bovendien zijn wij gecharmeerd van de volledig naadloze goten met zeer lange lengtes.”

Klassieke profielen

“Als architecten houden wij niet van naden en schroefgaten, dat is voor ons een zeer belangrijke motivatie om voor de producten van Meilof Riks te kiezen”, licht Chan toe. Ook de keuze uit diverse profileringen is van belang: “Er zijn klassieke profielen die lijken op authentieke jaren dertig profileringen. In die tijd werd dit nog uitgevoerd in hout, maar dat is qua kosten niet meer haalbaar. Bovendien is aluminium onderhoudsarm, wat voor de bewoners natuurlijk een groot voordeel is.” Qua ontwerp maakt de goot deel uit van de markante horizontale belijningen, die worden gecombineerd met verticale vlakken. Chan: ”De schaduwwerking van deze diep goot accentueert de horizontale belijning nog eens extra.”

3D Revit-BIM

Dankzij het 3D ontwerp in Revit-BIM is de uitvoerbaarheid van ontwerpwensen op voorhand duidelijk. “De goten zijn al helemaal uitgewerkt, dus hoeven wij het wiel niet opnieuw uit te vinden”, zegt Chan. Op deze website vindt u overigens een Revit BIM bibliotheek met een groot aantal types aluminium bouwproducten van uw keuze. Voor architecten en aannemers zijn deze te downloaden. Na invoeren van de maatvoering en andere parameters krijgen zij dan gelijk een accuraat ontwerp met gedetailleerde specificaties, tot op de millimeter nauwkeurig zoals wij het gaan maken en leveren.

Samenwerking met Meilof Riks bv

De samenwerking tussen de architecten, projectontwikkelaars, uitvoerders en Meilof Riks bv noemt Chan ‘prettig’: “De werkwijze van Meilof Riks bv is met recht uniek te noemen, er is geen ander bedrijf die het zo maakt. Het bedrijf schuift vroeg in het traject aan om de mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken, dat is voor iedereen prettig. De contacten zijn aangenaam en ook de werkwijze op de bouwplaats is een meerwaarde: de prefab-goten worden kant en klaar geleverd, zodat de montage op de bouwplaats snel gaat. Dit draagt bij aan een snelle doorlooptijd van de bouw.”

Over Wubben Chan

Wubben Chan is een zeer ervaren full service architectenbureau, met naast architecten ook afdelingen engineering en projecten. De engineers werken ontwerpen van eigen en andere architecten uit tot uitvoerbare plannen en de afdeling projecten ontwikkelt nieuwe initiatieven. Zo is er de Cube, een speciaal voor starters op de woningmarkt ontwikkelde kleine, modulaire woning. Het is een eenvoudige, maar moderne woning die voldoet aan alle geldende normen en regels.

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: 's-Gravenzande

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.