Terug naar Woningbouw

Nieuwbouw 69 woningen Middenwillens (fase 2 en 3)

Voor 69 woningen in fase 2 en 3 van plan Middenwillens Gouda leverden & monteerden wij diverse aluminium bouwproducten. Hoofdaannemer Bouwonderneming Stout contracteerde ons als leverancier van aluminium dakgoten, luifels, windveren en dakranden van erkers. Ook verzorgden wij de montage van deze bouwproducten.

Plan Middenwillens

Middenwillens is een nieuwe woonwijk met allure in Gouda. Deze kindvriendelijke wijk vlakbij de Goudse Hout en de Reeuwijkse Plassen wordt omringd door groen en water. De architectuur van de oerdegelijk gebouwde en afgewerkte woningen in deze wijk is gebaseerd op de bouwstijl van de jaren dertig: volumineuze huizen met verfijnde detaillering zoals fraai gemetselde gevels, ruim overstekende pannen daken en originele erkers, een subtiel spel van horizontale en verticale elementen.

Aluminium met authentieke uitstraling

Voor afwerking van deze woningen met doordachte styling leverden en monteerden wij bijpassende aluminium bouwdelen: dakgoten, luifels, windveren en dakranden in authentieke stijl. Dat is een van de voordelen van aluminium bouwdelen: aluminium is een materiaal dat zich uitstekend leent voor zeer uiteenlopende bouwstijlen.

Van houten naar aluminium bouwdelen

In eerste aanleg koos opdrachtgever Janssen De Jong Projectontwikkeling voor uitvoering van de woningen in Middenwillens voor goten met houten betimmering en houten luifels en windveren. Op voorspraak van hoofdaannemer Stout werd deze keuze in aanloop naar de uitvoering gewijzigd in aluminium bouwdelen van Meilof Riks.

Waarom Bouwonderneming Stout koos voor Meilof Riks

“Samen met onze opdrachtgever namen wij een kijkje bij een eerder project waarbij wij werkten met bouwproducten van Meilof Riks. Dit overtuigde de projectontwikkelaar van de meerwaarde van de producten van Meilof Riks”, vertelt werkvoorbereider Arjan Verwoerdt van Bouwonderneming Stout. Deze meerwaarde is tweeledig: in de eerste plaats bleek aankoop plus montage van de aluminium bouwdelen goedkoper dan het gebruik van hout. In de tweede plaats gaf de kwaliteit van de aluminium producten de doorslag: ze zijn onderhoudsarm en hebben een aanzienlijk langere levensduur.

Positieve ervaringen

“Wij introduceerden Meilof Riks bij onze opdrachtgever op basis van eerdere, zeer positieve ervaringen”, zegt Verwoerdt. “Sinds enkele jaren schakelen wij Meilof Riks bij onze bouwprojecten regelmatig in als onderaannemer. Wij werken graag samen vanwege de unieke, complete aluminium productenlijn in combinatie met de zeer prettige persoonlijke contacten. De mensen van Meilof Riks werken zeer oplossingsgericht: is er eens een probleem of uitdaging, dan lopen zij nergens voor weg.”

Over Bouwonderneming Stout

Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam is actief op het gebied van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Sinds de oprichting in 1908 is Stout van een lokale aannemer uitgegroeid tot een regionaal werkende totaalbouwer met projecten in de woningbouw, utiliteitsbouw. Bij Stout draait het om mensen, vandaar ook hun motto ‘Mensen voor Gebouwen’. De mensen die een gebouw gaan gebruiken, die er gaan wonen, werken, verblijven of recreëren vormen altijd het uitgangspunt van hun denken. Bij Stout werken ruim 120 gemotiveerde professionals. Mensen met hart voor hun werk, die weten waarvoor ze het doen: voor de mensen die straks het gebouw of de woning gaan gebruiken. Bouwonderneming Stout is voornamelijk actief in Zuid-Holland maar realiseert ook projecten in de aangrenzende provincies.


 

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Gouda

Opdrachtgever(s)

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.