Terug naar Woningbouw

Van Wijnen kiest voor prefab schoorsteen en luiken

'Aluminium prefab bouwproducten als sierelementen'

In de 16 fases van Diepstroeten werden er de afgelopen jaren - afgezien van de vrije kavels - al zo’n 350 woningen gebouwd door hoofdaannemer Van Wijnen. In deze fases maakte de aannemer volop gebruik van producten en diensten van Meilof Riks bv. “De luiken die we gebruiken zijn niet functioneel”, vertelt werkvoorbereider Rick Strijker van Van Wijnen Groningen. “Ze hoefden dus niet gesloten te kunnen worden. Daarom hebben wij gekozen voor sierluiken die op het metselwerk zijn gemonteerd. We vroegen Meilof Riks bv om een ontwerp te maken in aluminium omdat dit lichtgewicht en eenvoudig te monteren is”.

Prefab sier schoorsteen

Voor dit project hebben wij tevens de prefab schoorsteen geproduceerd en gemonteerd. De schoorsteen zijn een sierelement. “De schoorstenen zijn een echte eyecatcher geworden en geven het pand nóg meer uitstraling. Dat wij ook deze schoorsteen kunnen produceren weten veel van onze klanten niet. Terwijl we er inmiddels toch veel ervaring mee hebben”, vertelt Gerard Spa van Meilof Riks bv.

Vroegtijdig meedenken

Rick Strijker is enthousiast over de wijze van samenwerking met Meilof Riks bv: “Gerard Spa van Meilof Riks bv is onze vaste contactpersoon. Hij schuift graag vroegtijdig in het bouwtraject aan om pragmatisch mee te denken in het omzetten van architectonische plannen in uitvoerbare oplossingen. Dat is bijzonder prettig samenwerken.” Voor dit project zijn naast luiken en de prefab schoorsteen ook zelfdragende aluminium goten, hwa’s, boeien, luifels en windveren gebruikt. Voor de laatste fase, genaamd ‘Het Slot van Diepstroeten’ gaan wij de sierluiken, aluminium koven en kroonlijst produceren. Dit majestueus appartementencomplex zorgt voor een mooi einde van project Diepstroeten.

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Assen

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Gebruikte producten bij deze referentie

Verholen goten

Verholen en variabele goten

Bekijk producten 
HWA Rond 80/100

Hemelwaterafvoeren

Bekijk producten 
BDI

Boeidelen

Bekijk producten 

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.