Terug naar Woningbouw

Heijmans kiest voor onderhoudsarme aluminium ornamenten

Makelaars geven woningen Hooghkamer Voorhout unieke uitstraling

Buitengewoon Hollands. Dat is de uitstraling van het nieuwe woongebied Hooghkamer in Voorhout, in het hart van de Bollenstreek. Vanuit die visie werden de 68 (semi-) vrijstaande woningen in het woongebied voorzien van typisch Hollandse elementen en ornamenten. In achttien gevallen gaat het om fraai vormgegeven aluminium makelaars, geleverd en gemonteerd door Meilof Riks bv.

Authentieke look

De makelaar is van oudsher een constructie die verticaal de nokgording van huizen ondersteunt. Bouwkundig verloor de makelaar in de loop der tijd zijn functie. Toch wordt dit element - ook wel koningsstijl genoemd - tegenwoordig weer toegepast bij nieuwbouw. Als ornament geeft de makelaar woningen een authentieke look, buitengewoon Hollands.

Klassieke uitstraling

“Vanuit de stedenbouwkundige visie van de gemeente was het aanbrengen van ornamenten zoals makelaars een vereiste voor de uitvoering van dit woonplan”, vertelt Bart Drost van hoofdaannemer Heijmans. Het idee was een klassieke, robuuste uitstraling in een natuurlijke woonomgeving met volop ruimte, groen en water. ‘Hier genieten de bewoners van heerlijk buitenleven’ staat op de website van Hooghkamer.

Lichtgewicht en onderhoudsarm

Aangezien de makelaars geen constructieve functie hebben, ging de hoofdaannemer op zoek naar een leverancier van onderhoudsarme makelaars. Voor minimale belasting van de bouwkundige constructie was een lichtgewicht oplossing wenselijk. Aluminium leek daarvoor bij uitstek geschikt als materiaal. “Dan begin je je af te vragen wie zoiets kan leveren. Wij kenden Meilof Riks bv als leverancier van aluminium bouwproducten zoals zelfdragende goten. Toen wij dit in het voortraject bespraken, kwam aluminium maatwerk als special van Meilof Riks bv als keuze uit de bus.”

Resultaat

De hoofdaannemer is tevreden over het geleverde werk en het resultaat. “Meilof Riks bv levert snel en houdt zich aan afspraken”, zegt Drost. Zijn collega hoofduitvoerder Mark Prins begeleidde het werk op locatie: “Meilof Riks bv komt eerst inmeten en produceert vervolgens prefab maatwerk. De wederzijdse communicatie daarbij was prettig en betrouwbaar. En de montage verliep snel. Het totale resultaat mag er zijn: het zijn hypermoderne woningen met een prachtig klassieke jaren ‘30 uitstraling.”

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Voorhout

Opdrachtgever(s)

Gebruikte producten bij deze referentie

Type GNI

Zelfdragende goten

Bekijk producten 
Type WVI1

Windveren

Bekijk producten 

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.