Terug naar Utiliteitsbouw

‘Voor plasticiteit, dieptewerking in de gevel’

De Twee Snoeken Architectuur past prefab aluminium geveldelen, overstekken en dakranden toe in gemeentehuis Voorst

Bij de ‘vernieuwbouw’ van het raadhuis van de gemeente Voorst in Twello paste De Twee Snoeken Architectuur aluminium geveldelen, overstekken en dakranden van Meilof Riks bv toe. “Met deze maatwerk-elementen bereikten wij het effect dat wij beoogden: dieptewerking in de gevel. Of plasticiteit, zoals wij het noemen”, vertelt projectmanager André Kaasjager van De Twee Snoeken.

Maatwerk

Meilof Riks bv leverde en monteerde extra brede en zeer strakke witte dakoverstekken. Een bijzonder maatwerkproduct ten behoeve van de montage van zonnepanelen. De gevelopeningen naar achteren - eveneens op maat ontworpen en gemaakt - geven de gevel het gewenste plastische effect. Kaasjager is tevreden over het resultaat: “Meilof Riks maakte wat wij wensten. Leveringen waren volgens afspraak en Meilof Riks bv ging flexibel om met de soms wat wispelturige planning gedurende de uitvoering. En ging er eens wat mis, dan werd het betreffende probleem goed opgelost.”

Vernieuwbouw

De ‘vernieuwbouw’ betrof het volledig kaalstrippen van het bestaande gebouw tot op het betonnen casco en vervolgens wederopbouw met in- en uitbreidingen. Hiermee werd het gemeentehuis zowel qua gebruik, indeling, duurzaamheid als arbo-technisch volledig herontwikkeld naar de eisen van de huidige tijd. De gemeente Voorst koos voor De Twee Snoeken als aanjager vanwege het totaalpakket aan diensten waarmee het bureau de gemeente aan de hand kan nemen en van A tot Z door het proces kan loodsen.

Energieopwekkend

“Het idee was ontwikkeling van een energieopwekkend gebouw, dus minder dan nul op de meter. Hierbij vroeg de gemeente om hergebruik van het casco en gebruik van biobased materialen. Dit alles maakt het raadhuis in Twello tot een uitzonderlijk duurzaam gebouw”, zegt Kaasjager. “Verder moest het een gebouw worden waarin het prettig werken en verblijven is, met een eigentijds maar toch tijdloze vormgeving die ook over enkele tientallen jaren nog aan de verwachtingen voldoet.”

Website

Om de beoogde plastische gevel vorm te geven kwam De Twee Snoeken uit bij Meilof Riks bv. “Wij kenden het bedrijf niet, ontdekten het door te Googlen. Vanwege de uitstekende website met heldere informatie en duidelijke referenties namen wij contact op. Een goede site is in de huidige tijd zeer essentieel, zo blijkt maar weer.”

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats:

Opdrachtgever(s)

Gebruikte producten bij deze referentie

DRA

Dakranden

Bekijk producten 
Type PI Rechthoek

Panelen

Bekijk producten 

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.