Terug naar Woningbouw

Bouwonderneming Stout & project Posthuys Spijkenisse

Voor het duurzame en statige appartementencomplex Het Posthuys in Spijkenisse leverde en monteerde Meilof Riks bv de overstekende aluminium dakranden, een boeideel en de luifel boven de entree van het makelaarskantoor op de begane grond.

Hoofd realisatie Ferry Moerland van hoofdaannemer Bouwonderneming Stout over project Het Posthuys in Spijkenisse

‘Heldere communicatie met ons vaste aanspreekpunt bij Meilof Riks bv’

De overstekende dakranden en luifel boven de entree op de begane grond zijn beeldbepalende elementen van appartementencomplex Het Posthuys in Spijkenisse. Deze elementen dragen bij aan het statige en tijdloze ontwerp, zoals omschreven in de eisen van welstand. In het Posthuys zijn zeventig appartementen, een penthouse en op de begane grond een bedrijfsruimte te vinden.

Trapsgewijs

Het Posthuys bestaat uit verschillende deelgebouwen van uiteenlopende hoogtes, variërend van vier tot acht verdiepingen. Deze lopen in het architectonisch ontwerp van KuiperCompagnons in Rotterdam trapsgewijs in elkaar over. “De overstekende dakranden van Meilof Riks bv versterken dit effect”, zegt hoofd realisatie Ferry Moerland van hoofdaannemer bouwonderneming Stout.

Prettige communicatie

Moerland vertelt dat Stout al zeker tien jaar regelmatig gebruikmaakt van de producten en diensten van Meilof Riks. Hij prijst de aangename samenwerking. “De communicatie is prettig en erg duidelijk. Wij houden van heldere afspraken en krijgen van onze vaste contactpersoon Bryan Schenkel altijd een eerlijk verhaal. Een vast aanspreekpunt is sowieso prettig, want je leert elkaar kennen en weet wat je aan elkaar hebt.”

Optimalisaties

In uitvoering van bouwprojecten is Stout altijd op zoek naar verdere optimalisaties. “Daarin denkt Meilof Riks bv met ons mee, het bedrijf is altijd bereid om hierover met ons te sparren”, zegt Moerland. Hij is in de eerste plaats gecharmeerd van de aluminium bouwproducten vanwege de snelle montage van deze prefab bouwdelen. “De producten zijn licht van gewicht, dat scheelt in de benodigde achterconstructie.”

Naadloos en strak

Het hoofd realisatie vertelt dat de aluminium bouwdelen in veel projecten bruikbaar zijn vanwege de variatie in uitvoeringsmogelijkheden. “Naast standaardproducten in diverse stijlen is het ook mogelijk om te kiezen voor maatwerk”, licht hij toe. “De delen zijn tot grote lengtes volledig naadloos, wat een optisch zeer strak resultaat geeft. Bovendien zijn ze onderhoudsarm, daarover krijgen wij veel complimenten van de eindgebruikers. Hoewel de evaluatie van dit project met de bewoners nog moet plaatsvinden, kan ik wel zeggen dat we tijdens de oplevering al veel positieve reacties kregen op de uitstraling van het gebouw.”

Mensen voor Gebouwen

Met deze complimenten is Moerland zeer ingenomen. Want dit past heel goed in het motto van bouwonderneming Stout: Mensen voor Gebouwen. De missie is duidelijk en eenvoudig: Vanuit de overtuiging dat Mensen vóór Gebouwen gaan, ontwikkelen en bouwen wij dagelijks aan een toekomstbestendige woon-, werk- en leefomgeving.

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Spijkenisse

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Gebruikte producten bij deze referentie

DRA

Dakranden

Bekijk producten 
BDI

Boeidelen

Bekijk producten 
Type LA trim

Luifels

Bekijk producten 

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.