Terug naar Woningbouw

‘Naast specials ook standaardelementen die wij 1-op-1 kunnen inpassen’

Gido Kraayenbrink van ARX Architecten over de meerwaarde van de Revit BIM bibliotheek

“Wij bedenken de vorm, Meilof Riks bv bedenkt de technische uitvoerbaarheid en wij verwerken deze vervolgens in onze detaillering”, vertelt technisch directeur Gido Kraayenbrink van ARX Architecten over de toepassing van aluminium bouwproducten van Meilof Riks bv. Als meerwaarde noemt hij de Revit BIM bibliotheek: ”Soms kiezen wij voor maatwerk, maar in veel gevallen maken wij gebruik van de vele standaardmodellen die compleet uitgewerkt in die bibliotheek staan.”

Aluminium

Sinds een aantal jaren past ARX Architecten met enige regelmaat aluminium bouwproducten van Meilof Riks bv toe in de ontwerpen. Dit bureau kiest graag voor aluminium. “Soms is het materiaalgebruik al vastgelegd in het beeldkwaliteitsplan van het project. Is dat niet het geval en hebben wij de vrijheid, dan passen wij graag aluminium toe vanwege de vele kwaliteiten van dit materiaal”, vertelt Kraayenbrink. Zo is het tot lange lengtes naadloos toepasbaar, licht van gewicht, zeer strak en gedetailleerd vorm te geven en standaard leverbaar in vele kleuren. En dankzij de vormvastheid en corrosiebestendigheid is het onderhoudsarm en daarmee zeer duurzaam.

Projecten

Zo paste ARX Architecten bij project De Wingerd in Apeldoorn van de ontwikkelcombinatie Van Campen Bouwgroep en VanWonen markante, ruim vijf meter hoge kaders toe, een uniek design doordat deze taps uit de gevel lopen. "Zeer specifiek maatwerk dat door Meilof Riks prefab uiterst nauwkeurig is gemaakt", zegt Kraayenbrink. Bij het ontwerp van geschakelde laagbouwwoningen in nieuwbouwwijk Weede Hoven in het Overijsselse Hasselt paste ARX Architecten prefab aluminium luifels toe. Voor nieuwbouwwoningen in de wijk Kernhem Scherf 6B in Ede tekende het bureau kozijnkaders, deurluifels, prefab-goten en windveren van Meilof Riks bv in.

Revit BIM bibliotheek

Kraayenbrink benadrukt dat de kwaliteit van de website van Meilof Riks veel meerwaarde heeft: “Een duidelijke website met uitstekende referentiebeelden en een uitgebreide Revit BIM bibliotheek met volop kant-en-klare oplossingen die wij één-op-één kunnen gebruiken in onze ontwerpen. Dankzij de brede en diepe variatie in het aanbod is er heel vaak een oplossing beschikbaar die past bij het esthetische karakter van ons ontwerp.”

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Apeldoorn, Hasselt en Ede

Opdrachtgever(s)

Gebruikte producten bij deze referentie

Type LA vlak

Luifels

Bekijk producten 
Type WVI1

Windveren

Bekijk producten 
HWA Rond 80/100

Hemelwaterafvoeren

Bekijk producten 
Type GI

Zelfdragende goten

Bekijk producten 

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.