Terug naar Woningbouw

Weusten Liedenbaum Architecten

 Architectenbureau Weusten Liedenbaum tekent regelmatig aluminium bouwproducten van Meilof Riks in vanwege het duurzame karakter en het fraaie design.

 Weusten Liedenbaum Architecten over gebruik producten Meilof Riks

 

'De aluminium bouwproducten passen uitstekend in duurzame bouw’

Weusten Liedenbaum is één van de architectenbureaus die op regelmatige basis de aluminium bouwproducten van Meilof Riks verwerken in ontwerpen. “Wij gebruiken deze producten graag vanwege het duurzame karakter, wat steeds belangrijker wordt voor onze opdrachtgevers. Ook de verschijningsvorm vinden wij zeer relevant, met als belangrijkste kenmerken strak, rank, sterk en naadloos. En dan is er nog de samenwerking, die wij altijd weer als zeer prettig ervaren.”

Woningbouw & zorggebouwen

Weusten Liedenbaum Architecten is specialist in projectmatige woningbouw. Onder meer bij projecten van de Klaassen Groep in Arnhem-Zuid en van de Koninklijke BAM Groep Hoef en Haag in Vianen tekende Weusten Liedenbaum verschillende typen goten van Meilof Riks bv in. Een andere specialisatie betreft zorggebouwen. Voor een projectontwikkelaar in de zorg ontwikkelde het architectenbureau een min-of-meer standaardconcept, waarvan er inmiddels zo’n 35 stuks verspreid over heel Nederland zijn gerealiseerd. Van Haren verwacht dat dit aantal de komende jaren minimaal verdubbelt.

Ecologisch

De projectontwikkelaars leggen in hun aanbestedingen en plannen steeds meer nadruk op duurzaam en deze ontwikkeling blijft naar verwachting nog wel even doorgaan. “Ecologisch wordt in de bouw steeds belangrijker ten opzichte van economisch”, zegt Van Haren. “Dat heeft deels te maken met wet- en regelgeving. Maar we zien ook steeds meer begrip en waardering voor duurzaam, zowel voor duurzaam materiaalgebruik als een ecologisch karakter met het oog op de leefomgeving. Het aluminium loogt niet uit en is volledig recyclebaar.”

Verschijningsvorm

Wat voor een architect ook zwaar weegt, is de verschijningsvorm. “Wij houden van strak en rank”, licht Van Haren toe.” De goten van Meilof Riks bv zijn zeer fraai vormgegeven en naadloos. We vinden het prettig dat we kunnen kiezen uit diverse designs, onder meer met of zonder klossen en smetplank. Wij kiezen bij projectmatige woningbouw vaak voor verschillende uitvoeringen omdat de meeste mensen niet houden van eenheidsworst, zij vinden variatie in hun woonomgeving mooi. Daarom geven wij elke woning een eigen gezicht door te kiezen voor uiteenlopende ontwerpen, stenen, goten en kozijnen.”

Samenwerking met Meilof Riks bv

De architect prijst de samenwerking: “Meilof Riks produceert niet alleen, maar plaatst alle producten ook zelf. Dat draagt bij aan een korte doorlooptijd van de bouw. Het bedrijf denkt mee. Onze vragen en opmerkingen worden snel en goed opgepakt. En wat ik zelf heel aangenaam vind, is dat we er een eerlijk en duidelijk verhaal krijgen. Bedenken wij achter de tekentafel iets wat praktisch lastig uitvoerbaar of erg kostbaar is, dan horen we dat gelijk. Drukt het te zwaar op de kosten, dan krijgen we ook vaak gelijk een alternatief te horen dat weinig afbreuk doet aan de uitstraling, maar wel positief bijdraagt aan de betaalbaarheid. Proactief meedenken, daar houden wij van.”  

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Arnhem-Zuid

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.