Terug naar Woningbouw

Goten & ornamenten De Virieupark Zaltbommel

Voor ruim 100 nieuwe huizen nieuwbouwwijk De Virieupark in vestingstad Zaltbommel leverde Meilof Riks bv goten en sierlijke ornamenten in aluminium.

Goten en sierlijke ornamenten voor nieuwbouwwijk Virieupark in vestingstad Zaltbommel

Een nieuwbouwwijk bij een authentieke vestingstad vraagt om architectuur met oog voor historie. Het gloednieuwe De Virieupark in Zaltbommel is ontwikkeld in chaletstijl, geheel in lijn met de visie van voormalig stadsarchitect F.W. de Virieu. Voor de levering en montage van authentieke en sierlijke ornamenten en bouwdelen zoals goten, lamberkijnen, windveren en afdekkers koos de bouwer Trebbe Wonen voor Meilof Riks bv, op basis van vertrouwen dat is opgebouwd gedurende een jarenlange trouwe relatie.

Prefab maatwerk

“Meilof Riks maakt mooie dingen. En de kwaliteit is uitstekend, de aluminium bouwproducten zijn onderhoudsarm”, vertelt supply chain manager Joris Deley van Trebbe Wonen. “Het werken met prefab maatwerk uit de eigen fabriek draagt bij aan een snel en efficiënt bouwproces. Dat klinkt misschien heel eenvoudig, maar is qua engineering vaak een stevige uitdaging. Meilof Riks bv heeft dit heel goed in de vingers.”

Over het De Virieupark

Een nieuwbouwwijk in een prachtige vestingstad als Zaltbommel. Dat is een mooie uitdaging qua stijl en uitstraling. Het De Virieupark blijft dichtbij de elementen uit de geschiedenis van de vestingstad en sluit bovendien aan op huidige stedelijke bebouwing en het landschap. Landschapsarchitect F.W. de Virieu maakte van de vestingwallen groene parken. Aan de eerste ring buiten het centrum ontstond een gevarieerd villawijkje. De nieuwbouw in het De Virieupark zoekt aansluiting bij deze vestingwerken en villa’s. De toenmalige architectuurstijl is herkenbaar in de nieuwbouw volgens huidige duurzame maatstaven.

Chaletstijl

De bouwstijl met markante gevels, ambachtelijke details en erkers is gebaseerd op het 19e-eeuwse Hollands eclecticisme, ook wel de chaletstijl genoemd. Kenmerkend zijn elementen zoals overstekende daken, uitbundig met snijwerk versierde windveren en sierspanten met ajourwerk. Traditioneel zijn de ornamenten vaak uitgevoerd in hout, maar in dit geval is er gekozen voor duurzaam aluminium van Meilof Riks bv.

Trebbe

Al meer dan honderd jaar ontwikkelt familiebedrijf Trebbe bouwprojecten en voert deze uit. Degelijkheid en continuïteit resulteren in een gestage groei. Trebbe wil Nederland mooier maken door het ontwikkelen en bouwen van duurzame en gezonde leefomgevingen. Het bedrijf werkt met realiteitszin en hart voor mensen, het bedrijf en de bouw.

Kernwaarden

Bij complexe bouwprojecten is tijdgebrek in de uitvoering eerder regel dan uitzondering. Trebbe weet dit en neemt daarom meer tijd en ruimte in het voortraject. Uitgangspunt van elke bouw is een basisconcept met vaste toeleveranciers en onderaannemers, die in een vroegtijdig stadium worden betrokken om de beste workflow en communicatie te bepalen. Eén van die partijen is Meilof Riks bv. Deley: “Meilof Riks bv is onze preferred supplier als het gaat om aluminium goten en bouwdelen. De werkwijze van het bedrijf sluit naadloos aan op onze drie kernwaarden: betrokken, ondernemend en betrouwbaar.”

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Zaltbommel

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.