Terug naar Woningbouw

Gevel- & dakranden Beatrixzone Rijswijk Buiten

Als partner van Dura Vermeer Bouw Zuid West leverde en monteerde Meilof Riks bv de gevelranden & dakranden van appartementen Beatrixzone Rijswijk Buiten.

Levering en montage gevel- & dakranden appartementen Beatrixzone deelplan 8 Rijswijk Buiten

Van Dura Vermeer Bouw Zuid West in Rotterdam kreeg Meilof Riks bv de opdracht voor levering en montage van gevelranden en dakranden voor bouwproject Beatrixzone Rijswijk Buiten. “Het betreft ware blikvangers die de complexen een unieke uitstraling geven”, zegt projectleider Michiel Schaap van Dura Vermeer. “Bij de overdracht van het pand aan de opdrachtgever spraken alle betrokken partijen - onder meer Stevast Baas & Groen Ontwikkeling & Advies, opdrachtgever BouwInvest en de gemeente Rijswijk - vol tevredenheid over het resultaat.”

Rijswijk Buiten

Rijswijk Buiten is een nieuwe woonwijk tussen Rijswijk en Delft, waar in de periode 2013-2023 3400 louter duurzame woningen worden gebouwd. Beatrixzone deelplan 8 maakt deel uit van fase 1: deelgebied Sion. Van de ruim 1500 nieuwe woningen in deze fase bouwde Dura Vermeer meer dan zestig procent. Rijswijk Buiten biedt een grote diversiteit aan woningen in een aantrekkelijk decor van groen en water.

Beatrixzone deelplan 8

Beatrixzone deelplan 8 in Rijswijk Buiten betrof nieuwbouw van twee appartementencomplexen met in totaal 59 appartementen: een complex met 44 reguliere appartementen en een tweede, kleiner gebouw met 15 extra grote appartementen. “In het ontwerp nam de architect een markant horizontaal en verticaal lijnenspel op. Dit lijnenspel is uitgevoerd in aluminium prefab delen van Meilof Riks bv. “, licht Schaap toe.

Partner van Dura Vermeer

“Vanaf de start van dit project is Meilof Riks onze partner als het gaat om de levering en montage van aluminium prefab dakgoten en geveldelen", vertelt de projectleider. “We spreken bewust over partnerschap aangezien het hier een contractuele, meerjarige samenwerking betreft voor een vaststaand aantal woningen per jaar.” Beide partijen kennen elkaar al jaren, Meilof Riks bv voerde al ver voor 2013 werken uit in opdracht van Holland House, toenmalig onderdeel van Dura Vermeer.

Over de keuze voor Meilof Riks bv

Schaap vertelt dat Dura Vermeer Bouw Zuid West kiest voor de aluminium bouwmaterialen van Meilof Riks bv vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast viel de keuze hierop vanwege het duurzame en onderhoudsarme karakter van de aluminium producten en de mogelijkheid om het in elke gewenste kleur uit te voeren: “Wat ook zwaar weegt is het feit dat de bouwdelen in uitzonderlijk lange lengtes compleet prefab worden geleverd. Op de bouwplaats vindt enkel nog de montage plaats. Dat versnelt het bouwproces, wat bij Beatrixzone deelplan 8 zeker meewoog. De uitvoering van dit grootschalige bouwproject ging van start in de zomer van 2018 en werd binnen slechts anderhalf jaar opgeleverd. Snelheid en efficiency waren daarom van groot belang.”

Klanttevredenheid

Het team van Dura Vermeer Bouw Zuid West kijkt wederom vol tevredenheid terug op een succesvolle samenwerking: “Meilof Riks bv denkt met ons mee, zowel ontwerpgestuurd als budgetgestuurd. De communicatie met commercieel directeur Erwin Kiewiet is direct, aangenaam en heel duidelijk. Hebben we een wens die in de praktijk niet uitvoerbaar blijkt, dan wordt daar niet omheen gedraaid. Wij houden van duidelijkheid en vinden dat het Meilof Riks bv siert dat ze durven te zeggen wat er wel maar ook niet mogelijk is. Eerlijkheid en duidelijkheid, dat zijn pijlers onder ons partnerschap.”

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Rijswijk

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.