Terug naar Woningbouw

Nieuwbouw Dolingadreef aluminium bouwproducten

Voor de nieuwbouw van een complex met 596 studio’s voor jongeren aan de Dolingadreef in Amsterdam was Meilof Riks bv leverancier van diverse aluminium bouwproducten. Hoofdaannemer BAM Wonen gaf ons de opdracht voor de levering en montage van aluminium luifels, dakranden en gevelbekleding.

Complex Dolingadreef

Op de hoek van de Dolingadreef en de Bijlmerdreef in Amsterdam Zuidoost liet opdrachtgever Change= een complex van 596 studio’s voor werkende jongvolwassenen bouwen. Voor de ontwikkeling van het complex aan de Dolingadreef contracteerde Change= BAM Wonen als hoofdaannemer. De aannemer ging in 2014 met twaalf partijen om de tafel voor gezamenlijke projectontwikkeling. “Gaandeweg het traject kwam Meilof Riks erbij omdat wij de architect wisten te overtuigen van de meerwaarde van aluminium bouwproducten”, vertelt Klaas van der Zaag van BAM Wonen. “Wij kennen Meilof Riks al een jaar of zeven en hebben zeer goede ervaringen, zowel met de samenwerking als met de bouwproducten.”

Eyecatcher

De bijdrage van Meilof Riks aan project Dolingadreef bestond uit levering en montage van aluminium luifels, dakranden en gevelbekleding. Zo droeg Meilof Riks bij aan de vormgeving van de ‘kubus’ op de achtste, negende en tiende verdieping, een eyecatcher die het appartementencomplex een markante uitstraling geeft.

Klanttevredenheid

Vanuit de genoemde positieve ervaringen in het verleden introduceerde BAM Wonen Meilof Riks bij de architect. Met succes. “Onze ervaringen met Meilof Riks zijn uitstekend. De kwaliteit van de producten is zeer goed. Het bedrijf onderscheidt zich verder in het nauwgezet aansturen van processen op de bouwplaats. De uitvoerders komen langs om een vinger aan de pols te houden en praten met onze uitvoerders. Ook denken de mensen van Meilof Riks mee over de bouwkundige situatie in de praktijk. Meilof Riks is flexibel en pragmatisch, dat heeft voor ons grote meerwaarde”, vertelt Van der Zaag. “Op elke bouwput kom je wel eens voor verrassingen te staan. Is dat het geval, dan blijkt Meilof Riks telkens weer zeer oplossingsgericht.”

Over BAM Wonen

BAM Wonen staat voor premium kwaliteit tegen de beste prijs. Met innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten zetten ze de toon in de wereld van wonen. Dankzij hun kennis, schaal en integrale aanpak maken ze aangenaam wonen toegankelijk voor iedereen. Samenwerking is wat hen drijft. Door goed te luisteren naar de wensen en behoeften van (toekomstige) bewoners, opdrachtgevers en partners, garanderen ze topkwaliteit wonen. Project Dolingadreef is ontwikkeld door de tak Speciale Projecten binnen BAM Wonen. Deze dochter is specialist in projecten die afwijken van het gangbare, bijvoorbeeld vanwege complexiteit, hoogte, omvang, locatie of infrastructuur. BAM Speciale Projecten bestaat uit een team van specialisten die veel belang hechten aan kennisdeling en nauwe samenwerking met een vaste groep co-makers.

 


Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Amsterdam

Opdrachtgever(s)

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.