Terug naar Woningbouw

TWA Architecten & Woonpark Diepstroeten

Op voorspraak van TWA architecten leverde Meilof Riks bv naadloze aluminium goten en windveren voor het unieke woonpark Diepstroeten in Assen. 

TWA Architecten over Woonpark Diepstroeten Assen

 

'De strakke detaillering en vrijwel naadloze uitvoering triggeren ons'

Voor de realisatie van woonpark Diepstroeten in Assen leverde en monteerde Meilof Riks bv goten en windveren. Onze aluminium prefab bouwproducten werden ingetekend door TWA architecten uit het Friese Burdaard. “Wat ons met name triggert aan de producten van Meilof Riks bv is de strakke detaillering van de goten en andere bouwproducten dankzij de nagenoeg naadloze uitvoering”, zegt architect Bauke Tuinstra.

Open vizier

TWA Architecten tekent regelmatig bouwproducten van Meilof Riks bv in ontwerpen. “Het is een unieke partij dankzij de combinatie van werkwijze en product”, vertelt zijn collega Kees Szarzynski. Wat aanspreekt in de werkwijze is het feit dat de mensen van Meilof Riks bv vaak al vroegtijdig in het bouwproces al aan tafel zitten. Szarzynski: “Dankzij een open vizier en heldere communicatie verloopt de samenwerking altijd heel prettig. Zo zijn ze bereid om al vroeg in het proces bepaalde deeloplossingen in 3D te laten ontwerpen, bijvoorbeeld waar het gaat om mogelijke knelpunten in ontwerp en uitvoering.”

Strakke detaillering

Ook de naadloze lange lengtes tot wel zestien meter spreken de architecten van TWA aan: “Zelfs tweekappers kunnen uitgevoerd worden met goten en windveren uit één stuk. Als architecten zien wij het graag strak, daarom werken wij met deze naadloze bouwdelen. Meilof Riks bv levert allerlei standaard principe-oplossingen. Dat neemt niet weg dat het bedrijf ook flexibel beweegt aan de hand van signalen uit de markt. Zo ontstond er vraag naar goten in twee kleuren, voor binnen- en buitenbak. Het bedrijf pikt die signalen op en doet daar wat mee.” Tuinstra vult aan: “Bij Meilof Riks ervaar ik vrijheid in vormgeving en strakke detaillering.”

Unieke locatie

Onze bouwproducten zijn leverbaar in verschillende modellen en als zodanig toepasbaar bij uiteenlopende bouwstijlen. In het geval van Woonpark Diepstroeten ging het om een absoluut unieke toplocatie: de overgang tussen de stad en het esdorpenlandschap van de Drentse Aa, op de locatie waar dokter Hendrik van Boeijen ooit zijn beroemde zorgcentrum opende. Ooit was het veen, heide en bos, later een landschap met essen en brinken. Het natuurschoon bleef, ook toe een legendarische tuinarchitecte Mien Ruys het park voor Van Boeijen ontwierp.

Historische voorbeelden

Diepstroeten is ontworpen met oog voor dit unieke landschap: het oude groen, de bestaande vijvers en de idyllische sfeer bleven bewaard. Het stedenbouwkundig ontwerp van Luc Bos en de architectuur van TWA sluiten aan op die omgeving. “Wij gebruikten historische voorbeelden uit het Drentse esdorpenlandschap als inspiratie voor onze ontwerpen. Tijdloos design, verankerd in de streek dankzij typisch Drentse elementen, bijvoorbeeld in metselwerk en gevelornamenten met tekst, zoals dat in Veenhuizen veelvuldig te zien is.”

Fictieve vertelling

TWA Architecten maakte het ontwerp voor een groot deel van Diepstroeten in opdracht van hoofdaannemer Van Wijnen. Tuinstra: “De aannemer vroeg ons en nog enkele andere architecten om op  basis van de stedenbouwkundige visie met een plan te komen. Die visie was een fictieve vertelling, een soort sprookje op basis van de historie van het gebied. Dit inspireerde ons tot het maken van een plan, op grond waarvan wij deze opdracht gegund kregen. En daarbij werkten wij bijzonder prettig samen met Meilof Riks bv.”

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Assen

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.