Terug naar Woningbouw

TVA architecten

'Eén prefab product vervangt drie bouwkundige bewerkingen’

Het monteren en maken van de dakgoot, de overstek en de plafondafwerking van de overstek. Bij gebruik van zelfdragende dakgoten van Meilof Riks bv kan er een streep door deze drie tijdrovende bouwkundige bewerkingen. Dit bespaart tijd en kosten en dat is een belangrijke reden waarom TVA architecten kiest voor onze aluminium goten. En dat doet dit architectenbureau al regelmatig sinds zo’n twintig jaar.

Maakbare, haalbare oplossingen

“Voor onze opdrachtgevers denken wij mee in maakbare oplossingen en ontwerpen die verder gaan dan de formele eisen”, vertelt projectleider Leendert-Jan Huyser van TVA architecten. “Daarom hebben wij naast architecten ook bouwkundigen in dienst. Zij werken intensief samen en delen kennis. Bij bouwprojecten schuiven wij graag in een zo vroegtijdig mogelijk stadium aan om te komen tot een optimale mix van de gewenste uitstraling, weinig onderhoud en technische plus financiële haalbaarheid.”

Simon Stevin Kazerne Ede

Eén van de meest recente samenwerkingen is de nieuwbouw van 21 vrijstaande en semi-vrijstaande koopwoningen op het terrein van de voormalige Simon Stevin Kazerne in Ede. Voor een aantal nieuwbouwhuizen op dit nagenoeg afgeronde deelproject Wonen met Statuur leverden wij de prefab overstek- en gootconstructie. “Door de hedendaagse eisen aan dakisolatie zijn overstekken vaak grover. Dat komt de optische fijnzinnigheid van ontwerpen niet ten goede”, vertelt Huyser. “Dit type overstek met goot van Meilof Riks bv zorgt er mede voor dat de uitstraling van de woningen net wat ranker en subtieler is.”

Wonen met Statuur

In lijn met de naam Wonen met Statuur hebben de woningen een luxe, markante uitstraling. Zo zijn de hemelwaterafvoeren van een aantal vrijstaande huizen samen met de windveren verwerkt in brede witte kaders rond de voorgevel. “Deze bepalen de uitstraling van de woning en moeten daarom mooi blijven op lange termijn”, licht Huyser toe. “De bewoners moeten in de toekomst niet zelf met de kwast of verfroller aan de slag hoeven. Op basis van onze lange ervaring met Meilof Riks bv weten wij dat de aluminium bouwproducten goed op kleur blijven, ook op de lange termijn.”

Over de samenwerking met Meilof Riks

De detaillering, flexibiliteit en esthetisch fraaie vormgeving van de producten van Meilof Riks bv zijn drie redenen voor TVA om in ontwerpen te kiezen voor het intekenen van deze producten. “Uiteindelijk bepaalt uiteraard de opdrachtgever. Maar wij zitten bij projecten vaak vroegtijdig om tafel en dragen dan allerlei suggesties aan waarmee onze ontwerpen optimaal uitgevoerd kunnen worden. Zo presenteren wij ook regelmatig de producten van Meilof Riks bv vanwege de mooie randafwerking. Een simpele dakgoot krijgt dankzij de profilering net iets extra’s. Bovendien scheelt het bij de bouw drie bouwkundige bewerkingen en zijn de producten onderhoudsarm. Daarmee bespaar je op bouw- en onderhoudskosten”, zegt Huyser. “Meilof Riks bv denkt goed met ons mee in het proces. We krijgen technische input en een eerlijk verhaal over technische en financiële haalbaarheid van onze voorstellen en eventuele alternatieven die aantrekkelijker zijn. Zo werken wij prettig samen.’

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Ede

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Gebruikte producten bij deze referentie

HWA Vierkant 80/100

Hemelwaterafvoeren

Bekijk producten 
BDI

Boeidelen

Bekijk producten 
Type GI

Zelfdragende goten

Bekijk producten 

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.