Terug naar Woningbouw

Stedelijk vernieuwer ERA Contour

'Product, prefab en prettige samenwerking’

 

Stedelijk vernieuwer ERA Contour ontwikkelt, realiseert en renoveert al jarenlang plekken waar mensen gelukkig en veilig kunnen leven. Bij de realisatie van nieuwbouwprojecten ligt steeds meer nadruk op prefab. Hierbij maakt ERA Contour gebruik van de producten en diensten van diverse co-makers en onderaannemers. Eén van die vaste co-makers is Meilof Riks bv. “Gezamenlijk willen wij een mooi product maken”, zegt Steven Hoorn, Projectorganisator Realisatie bij ERA Contour.

Stedelijke vernieuwing

Als duurzaam stedelijk vernieuwer heeft ERA Contour de ambitie om te zorgen voor sterke steden en gelukkige klanten.  Al vele jaren voert de TBI-dochter hiervoor nieuwbouw-, renovatie-, onderhouds- of beheersprojecten uit. “In binnensteden creëren wij ruimte voor iedereen ongeacht leeftijd en gezinssamenstelling. Heel veel mensen blij maken en met iedereen zo veel mogelijk rekening houden, dat is onze kracht”, vertelt Hoorn.

Co-makerschap

Al vele jaren zijn wij één van de co-makers van ERA Contour. Gevraagd naar de basis voor de stabiele samenwerking noemt Hoorn als eerste de kwaliteit van onze prefab aluminium bouwproducten: “De producten zien er fraai uit en hebben weinig onderhoud nodig om hun uitstraling ook op lange termijn te behouden. De kwaliteit is uitstekend.”

Prefab-concept

Ons prefab-concept sluit goed aan op de nieuwbouwmethodiek van ERA Contour, onder meer dankzij de 3D-uitwerking in het BIM-model: “We kijken altijd hoe we een nieuwbouwproject zo efficiënt mogelijk kunnen bouwen in het gebied waar het komt. En prefab is daarin vaak een goede oplossing, daarom kiezen we waar mogelijk voor prefab. Vanuit die gedachte heeft de levering van zeer lange lengtes in één stuk voor ons veel meerwaarde. Meilof Riks bv levert niet alleen, maar verzorgt ook de complete montage. Daarbij werken de montageteams bijzonder snel en nauwkeurig. Zij ontzorgen ons volledig, wij hebben er weinig omkijken naar. En dat waarderen wij zeer.”

Samenwerking

Hoorn prijst de proactieve inzet bij de samenwerking: “Meilof Riks bv houdt regelmatig een vinger aan de pols bij zowel aankomende als lopende projecten. Er wordt meegedacht bij nieuwe ontwikkelingen, zo versterken we elkaar. En wat voor ons van grote waarde is, is de betrouwbaarheid. Afspraak is afspraak, zo werken wij graag.”

Projecten

Beide partijen werkten onlangs onder meer samen in nieuwbouwproject De Nieuwe Wetenschappers in de Wetenschapsbuurt in Schiedam. Voor de nieuwbouw van 152 grondgebonden woningen leverden en monteerden wij goten, dakranden en luifels. Nieuwbouwprojecten De Nieuwe Kaai en Wonen aan de Ham in Bergen op Zoom is een nieuwe woonbuurt aan de rand van het oude stadscentrum, waar geen gevel hetzelfde is. Voor deze 49 + 21 lekkerEIGENhuis eengezinswoningen en 21 appartementen leverden en monteerden wij een variatie aan goten en dakranden. Verrassend royaal wonen aan het groen of het water kan in Westergouwe, ‘een mooi nieuw stukje Gouda’. Voor 66 karakteristieke herenhuizen en 12 2-onder-1-kapwoningen leverden en monteerden wij de dakranden, goten en beklede erkers. Hoorn: “Bij alle projecten toont Meilof Riks bv zich een betrokken partner: oplossingsgericht en behulpzaam. Ook als het een keer lastig is, gaan we met elkaar door totdat we het voor elkaar hebben.”

 

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Schiedam, Bergen op Zoom en Gouda

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.