Terug naar Woningbouw

Bouwonderneming Plegt-Vos

'Aluminium bouwproducten voor uniek prefab bouwconcept’

Prefab bouw onder architectuur. Dat is het unieke van het prefab woningbouwconcept  van Plegt-Vos. Deze landelijk opererende bouwonderneming laat hierbij standaard de goten en hwa’s van Meilof Riks monteren, evenals projectspecifiek aluminium bouwproducten zoals zetwerk, boeidelen en oversteken. Dit partnerschap vloeit voort uit een jarenlange samenwerking tussen beide partijen.

Prefab bouw

Woningbouw met veel vrijheid in het binnenwerk en met een buitenzijde onder architectuur. Dat is kort gezegd het bouwconcept van Plegt-Vos. “Handen in de bouw en techniek worden steeds schaarser, vooral het authentieke vakmanschap verdwijnt. Daarom wordt de bouw steeds meer prefab: wanden, daken, vloeren, kozijnen, deuren en ga zo maar door, het komt allemaal kant-en-klaar uit de fabriek. Op de bouwplaats hoef je dan enkel nog te monteren, wat de doorlooptijd van de bouw aanzienlijk verkort. De kant-en-klare aluminium goten en andere bouwproducten plus de werkwijze van Meilof Riks bv passen hier exact bij”, zegt Erik Vijfschaft van Plegt-Vos.

Langdurige samenwerking

Plegt-Vos bouwt jaarlijks in Nederland honderden nieuwbouwwoningen. Plegt-Vos werkt hierbij samen met vaste ketenpartners, zoals architecten, constructeurs, adviseurs, montage-, metsel-, afbouw- en installatiebedrijven en dus ook Meilof Riks bv. Daarbij zet Plegt-Vos in op langdurige samenwerking. Vijfschaft: “Langdurige samenwerking resulteert erin dat alle partijen elke keer beter worden. Ze blijven stappen zetten om sneller, effectiever en efficiënter te werken en het risico op faalkosten te minimaliseren. Zo dragen langdurige partnerschappen bij aan continue verbetering in het voordeel van onze klanten.”

Vertrouwen geeft zekerheid

“Onze vaste partners hoeven niet voor elk nieuw project te vrezen voor concurrentie. Vertrouwen geeft zekerheid, voor beide partijen”, zegt Vijfschaft. “Zij weten wat ze de komende paar jaar van ons kunnen verwachten en richten hun bedrijfsvoering hierop in. Op het moment dat we voor een project met elkaar om de tafel gaan, weten onze partners precies wat we willen. Vaak zijn we er dan in een uurtje praten wel uit. Vervolgens kunnen al onze partners hun tekeningen en ontwerpen inbrengen in ons 3D BIM-model, wat zeer nauwkeurig prefab werken met minimale foutkans mogelijk maakt.”

Over de keuze voor Meilof Riks bv

Meilof Riks bv en Plegt-Vos zijn al vele jaren partners. Enkele van de laatste projecten waarin de samenwerking vorm kreeg waren de bouw van 30 aardbevingsbestendige woningen in Meerstad (Groningen), 27 woningen Raamsdonkveer fase 2 (Noord-Brabant), 16 woningen met jaren-dertig-uitstraling op plan De Waring in Grou (Friesland), 21 woningen Deventer (Overijssel)  en 30 gevarieerde 2-onder-1-kapwoningen in Zuidhorn (Groningen). Waarom kiest Plegt-Vos voor Meilof Riks bv? “In de eerste plaats omdat de prefab producten uitstekend bij onze werkwijze passen. De prijs-kwaliteitverhouding van deze onderhoudsarme aluminium bouwproducten is prima. En zeker niet in de laatste plaats: wij hoeven nooit aan Meilof Riks te trekken. Integendeel, het bedrijf duwt ons soms voort, door initiatief te nemen, proactief en assertief te zijn. Daarnaast is de samenwerking persoonlijk en prettig. En dat is nou precies wat wij graag willen.”

 

 

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Meerstad, Grou, Deventer en Zuidhorn

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.