Terug naar Utiliteitsbouw

Peters & Lammerink Architecten

'Maatwerk dat naadloos aansluit op design en bouwstijl’

Bouwstijl en design vragen soms om maatwerk in bouwproducten. Meilof Riks bv levert onder meer zelfdragende goten en geveldelen op maat die passen in de aard van architectonische ontwerpen. In een vroegtijdig stadium meedenken om met elkaar te komen tot een totaalresultaat dat past bij de visie van de architect betreffende stijl en uitstraling van het bouwproject. Dat vindt architect Michiel Lammerink van Peters & Lammerink Architecten een absolute meerwaarde van Meilof Riks bv. Daarom verwerkt zijn bureau al vele jaren regelmatig producten van Meilof Riks bv in ontwerpen.

Jaren ‘30 landhuizen

Als sprekend voorbeeld noemt Lammerink één van de meest recente projecten: Het Zonnehuis van senioren-zorgorganisatie QuaRijn in Doorn, gebouwd door Janssen De Jong Bouw. Dit betreft een zorglocatie met een drietal gloednieuwe panden voorzien van alle hedendaagse faciliteiten voor kleinschalige, duurzame en persoonsgerichte zorg. Het Zonnehuis brengt zorg en ondersteuning bij voor kwetsbare ouderen op en rondom de Utrechtse Heuvelrug. Maar bovenal moeten de bewoners er plezier in het leven houden en voelen dat ze ertoe doen. Daarom kozen de opdrachtgever en architect voor drie panden in de stijl van jaren '30 landhuizen zoals die te vinden zijn op de Stichtse Lustwarande: luxe buitenplaatsen en landhuizen op de Utrechtse Heuvelrug, eigendom van welgestelden uit de Randstad.

Zelfdragende dakgoten

Opdrachtgever en architect kozen voor deze stijl vanwege de herkenbaarheid voor de bewoners. Herkenning stimuleert gevoelens van rust en een warm thuis voor de bewoners. Eén van de meest in het oog springende kenmerken van deze robuuste bouwstijl zijn de brede overstekken van het pannen dak. De architect koos hierbij voor de brede, zelfdragende dakgoten van Meilof Riks bv omdat deze naadloos aansluiten op dit architectonisch ontwerp. Inmiddels is het eerste pand opgeleverd, is de bouw van het tweede pand vergevorderd en zijn de voorbereidingen op de bouw van het derde pand in volle gang. En ook hiervoor gaat Meilof Riks bv de dakgoten leveren.

Over Peters & Lammerink

Peters & Lammerink is als architectenbureau gespecialiseerd in zorg. Daarvoor ontwikkelde het bureau drie woon- en zorgconcepten, waaronder één voor zorgbehoevende ouderen. Hierbij staat waardig oud worden voorop. Het architectenbureau is bij de projectontwikkeling vaak vanaf het begin betrokken als partner in het bouwteam. Als zodanig heeft het bureau inspraak over leveranciers.

Over de keuze voor Meilof Riks bv

"Wij kiezen graag voor Meilof Riks bv vanwege de strakke producten en de mooie prefab lange lengtes. Qua vormgeving biedt Meilof Riks bv veel keuze in standaardoplossingen. Daarnaast is er veel bespreekbaar als het gaat om maatwerk. En - zeker ook niet onbelangrijk voor onze klanten - de aluminium bouwproducten zijn onderhoudsarm, wat een structurele besparing op onderhoudskosten oplevert”, vertelt Lammerink. “Bij Meilof Riks bv weten wij altijd vooraf zeker dat de producten zoals wij die in onze ontwerpen opnemen leverbaar en maakbaar zijn. De communicatie is er helder, afspraken worden nagekomen en de lijnen met onze relatiebeheerder zijn kort. Dat maakt de samenwerking bijzonder prettig.”

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Doorn

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.