Terug naar Utiliteitsbouw

ENZO architectuur & interieur

 

‘Blikvanger met 39 grote, antraciete raamkaders op maat’

Aluminium raamkaders, kamerbreed en kamerhoog. Om de voorgevel van elk van de 39 hotelkamers van het gloednieuwe Hotel Spa Zuiver Amsterdam is zo’n kader in antraciete kleur gemonteerd. Die 39 grote kaders, gemaakt door Meilof Riks bv, vormen tezamen de in het oog springende voorgevel van het wellnesshotel. ENZO architectuur & interieur maakte van het design een ware blikvanger.

Maatwerk in prefab kaders

Op voorspraak van ENZO  ontwikkelde en produceerde Meilof Riks bv de 39 maatwerkkaders van 4,5 bij 3 meter en leverde deze aan hoofdaannemer New Bouw. Het bouwbedrijf gebruikte ze voor de assemblage van prefab geveldelen. “De aannemer koos met de prefab kaders van Meilof Riks voor efficiency en snelheid in het bouwproces. De kwaliteit is ook niet onbelangrijk: de uitstraling is zeer strak en de onderhoudsarme producten hebben een zeer lange levensduur, vertelt architect Jasper van Rijn van ENZO.

Sterk in aluminium bouwproducten

Project Hotel Spa Zuiver was voor ENZO en Meilof Riks bv de eerste samenwerking in een grootscheeps project. “Wij wisten dat Meilof Riks sterk is in prefab aluminium bouwproducten als goten en luifels. De grote delen uit één stuk maken de bouw eenvoudiger en sneller. Daarom zochten wij contact voor dit project”, zegt Van Rijn.

Proefopstelling

Vanwege de bijzondere wensen, was een maatwerkoplossing vereist. Daarom maakten wij eerst een mockup, een proefopstelling om een goede indruk te geven van de oplossing die wij konden bieden. Vervolgens nodigden wij de mensen van ENZO architectuur & interieur en Hotel Spa Zuiver uit voor een presentatie en kennismaking in onze fabriek in Veendam. Van Rijn: “We kregen een hartelijke ontvangst, een interessante rondleiding en een duidelijke presentatie van de proefopstelling.” In combinatie met prima prijs-kwaliteitverhouding leidde dit tot een mooie opdracht.

Zeer tevreden over resultaat

ENZO architectuur & interieur kijkt met tevredenheid terug op de samenwerking. Van Rijn: “Wij zijn zeer tevreden over het resultaat. De samenwerking verliep prettig, Meilof Riks bv toonde zich een betrokken en flexibel bedrijf dat meedenkt in oplossingen. Hiermee is zeker een mooi fundament gelegd voor mogelijke samenwerking bij nieuwe projecten in de toekomst.”

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Amsterdam

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.