Terug naar Woningbouw

Ruitmotief blikvanger op gevel Ensemble in Breda

‘Voor markant, wit ruitmotief voor de gevel van Ensemble in Breda kozen wij voor prefab aluminium bouwproducten van Meilof Riks bv’Het gloednieuwe appartementencomplex Ensemble aan de rand van Het Ginneken in Breda moest esthetisch cachet krijgen. BB Architecten uit Breda ontwierp een gebouw dat aan alle kanten wordt gesierd door een markant wit ruitmotief voor de gevels. Dit is uitgevoerd in prefab aluminium gevelbanden en staanders van Meilof Riks bv.

Ensemble

Het 32 luxe appartementen tellende complex Ensemble met ondergrondse parkeerkelder is ontwikkeld door de Van Deursen Group in Rosmalen en PvH Vastgoed uit Breda. Het staat aan de rand van Het Ginneken, 'de gezelligste en meest bourgondische hotspot van Breda'. Hier vinden de bewoners een mooie mix van wonen tussen veel bestaand groen en de levendigheid van de stad. 

Beton

Het was in eerste instantie de bedoeling om het witte ruitmotief aan de gevel uit te voeren in beton. “Nadelen van zo’n betonnen constructie zijn dat het loodzwaar is en dat het lastig schoon en mooi te houden is”, vertelt mede-eigenaar Arjan van den Nieuwenhuijzen van Bouwbedrijf Boot.

Lichtgewicht en onderhoudsarm

“We zochten naar een lichtgewicht en onderhoudsarm alternatief. We hadden ervaring met Meilof Riks, kenden het bedrijf van kleinschaliger projecten waarvoor het gevelelementen leverde. Zodoende wisten we dat Meilof Riks ook specials kon maken. We zijn met accountmanager Bryan Schenkel van Meilof Riks in gesprek gegaan over een oplossing die ook budgettair in te passen was.”

Gedurende het project

“Met deze aanpassing gingen we gedurende de uitvoering van het project aan de slag. De uitstraling zou wel een iets andere worden dan die van de oorspronkelijke betonconstructie. Daarom moesten we samen met de architect - BB Architecten - wel eerst de welstandscommissie overtuigen. Nadat dit was gelukt, stond niks de uitvoering nog in de weg.”

Tevreden

Van den Nieuwenhuijzen is tevreden over de samenwerking en het resultaat: “De communicatie was duidelijk en afspraken werden nagekomen. Meilof Riks leverde goede, bruikbare monsters. De uitvoering verliep volgens planning. Nu het is opgeleverd, kunnen we op basis van alle reacties zeggen: het is bijzonder fraai geworden, iedereen is tevreden.”

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Breda

Opdrachtgever(s)

Foto's van het project

Gebruikte producten bij deze referentie

GVBI

Gevelbanden

Bekijk producten 

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.