Terug naar Woningbouw

Nieuwbouw 10 woningen

Voor tien nieuwbouwwoningen in plan Oostergast in Zuidhorn leverden en monteerden wij aluminium bouwproducten. Onze bijdrage bestond uit aluminium raamkaders, dakgoten, windveren, vierkante hemelwaterafvoeren en gootuitlopen. Wij hebben dit werk uitgevoerd als ketenpartner van hoofdaannemer Plegt-Vos Noord.

Plan Oostergast

Wonen in de rust van het dorp, met de gemakken van de stad. Dat is plan Oostergast in Zuidhorn. Op slechts negen minuten treinen en veertig minuten fietsen van de stad Groningen ligt deze opvallend groene en ruim opgezette wijk. Hier worden in de loop der jaren 145 woningen gebouwd. In de tweede fase bouwde Plegt-Vos Noord er tien woningen, waarvoor wij de aluminium bouwproducten leverden en monteerden.


Langdurige samenwerking

Plegt-Vos maakt al vele jaren gebruik van de diensten van Meilof Riks als ketenpartner. De onderhandelingen en afspraken over samenwerking vinden er niet plaats op projectniveau, maar structureel met het oog op langdurige samenwerking.

No-nonsense mentaliteit

Bedrijfsleider Woningbouw van Plegt-Vos Noord Erik Vijfschaft vertelt dat de no-nonsense mentaliteit in het dna van beide ondernemingen fundament onder de samenwerking is: “Wij zien elkaar als partners en helpen elkaar om dingen te bewerkstelligen in projecten. Daarbij hebben wij aan een half woord genoeg. Het wederzijds vertrouwen is sterk. We begrijpen elkaar en dat is een zeer groot voordeel.”

3D BIM-model

In ontwerp en ontwikkeling werkt Plegt-Vos met het 3D BIM-model. “Daarin werken wij onze bouwprojecten vooraf digitaal driedimensionaal uit. Dit leidt tot minder verspilling op de bouw, meer efficiency en grip op kosten, tijd en materialen”, licht Vijfschaft toe. “Meilof Riks werkt met ons mee in dit 3D BIM-model. Het bedrijf heeft de kennis van zaken en maakt de tijd om in een vroeg stadium hun bijdrage aan onze bouwplannen uit te werken.”

Ketenpartnerschap

In de bouwsector maken incidentele aanbestedingen steeds vaker plaats voor ketenpartnerschap of co-makership. Vijfschaft legt uit waarom: “Onze onderaannemers kunnen zo meedenken in oplossingen. In de huidige tijd kun je zelf niet alle kennis in huis hebben. Door ketenpartnerschappen kunnen wij voor onze klanten optimale prijs-kwaliteitverhoudingen bieden. Binnen ketenpartnerschap is Meilof Riks voor ons een belangrijke partij. We zitten periodiek om de tafel om te bespreken wat er goed gaat en welke nieuwe ontwikkelingen er moeten plaatsvinden. Ons aller uiteindelijke doel is een tevreden klant. Onze ervaring is dat Meilof Riks uitvoert wat er is afgesproken en toegezegd. Dat is een ijzersterk fundament onder ons vertrouwen.”


Over Plegt-Vos Bouwgroep

Plegt-Vos Bouwgroep is een landelijk opererend familiebedrijf met landelijk hoofdkantoor in Hengelo (Overijssel) en regionale vestigingen in Hengelo, Utrecht en Assen. Plegt-Vos profileert zich als 'origineel en een tikkeltje eigenwijs'. Behoeften van mensen en organisaties zijn altijd het uitgangspunt bij het creëren van slimme bouwkundige oplossingen. “Meedenken en vooruit denken in oplossingen is onze kracht”, vertelt Vijfschaft. “Elk aannemersbedrijf kan bouwen, maar wij onderscheiden ons in het daadwerkelijk ontzorgen van onze klanten. Daarom gaan wij in vroegtijdig stadium met onze klant om tafel. De klant vertelt wat hij wil en wij maken de bouwkundige vertaalslag. Want bouw is meer dan alleen maar uitvoering.”

 

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Bekijk onze producten 
Plaats: Zuidhorn

Opdrachtgever(s)

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.