Poedercoaten van onderdelen en toebehoren

Meilof Riks bv beschikt over een eigen poedercoatinstallatie. Hier coaten wij onderdelen en toebehoren voor onze eigen producten, zoals eindschotten van goten, bochten en beugels voor hemelwaterafvoer.

 

USP’s poedercoaten

  • kortere doorlooptijd
  • gegarandeerde topkwaliteit
  • onafhankelijk van derden
  • duurzaam poedercoaten

Poedercoaten van eigen materialen 

Het basismateriaal aluminium waarvan wij onze bouwproducten zoals goten, afdekkers, dakranden, windveren, boeidelen en luifels maken is af fabriek voorzien van een laklaag. Diverse toebehoren en onderdelen coaten wij in onze eigen poedercoatinstallatie. Dit maakt ons extra flexibel en minder afhankelijk van derden.

Voordelen eigen poedercoatinstallatie

Kortere doorlooptijd

Voor het poedercoaten van toebehoren zijn wij niet afhankelijk van derden. Dit bevordert de doorloopsnelheid en verkort onze levertijden.

Duurzaam

Met een zeer groot aantal zonnepanelen op onze productielocatie in Veendam voorzien wij in onze eigen elektriciteit. De poedercoatinstallatie is gasvrij, werkt volledig op onze eigen opgewekte stroom. Bijkomend voordeel: de producten hoeven niet vervoerd te worden van en naar het coatbedrijf, wat bespaart op transportkilometers. Dit alles maakt het poedercoaten bij Meilof Riks bv CO2-neutraal. De poedercoatinstallatie heeft een voorbehandelingssysteem, speciaal voor ons ontwikkeld en goedgekeurd, zonder dat daar afvalwater bij vrijkomt. Het water wordt vol continu in recirculatie gereinigd.

Topkwaliteit

De kwaliteit van het poedercoaten ligt standaard op seaside niveau. De kwaliteit van ons werk wordt geborgd door certificering met het Qualicoat-keurmerk.

Meilof Riks bv in cijfers

175

medewerkers

5878

Producten

800000

kg aluminium per jaar

40

bedrijfsauto's