Poedercoaten en natlakken

Meilof Riks bv beschikt over een eigen poedercoat- en natlakinstallatie. Hier coaten en spuiten wij onze producten, onderdelen en toebehoren in alle mogelijke kleuren.

USP’s poedercoaten en natlakken

  • kortere doorlooptijd
  • gegarandeerde topkwaliteit
  • alles in eigen beheer
  • duurzaam poedercoaten en natlakken

Poedercoaten van eigen materialen 

Het basismateriaal aluminium waarvan wij onze bouwproducten zoals goten, afdekkers, dakranden, windveren, boeidelen en luifels maken is af fabriek voorzien van een laklaag. Diverse toebehoren en onderdelen tot circa 4 meter coaten wij in onze eigen poedercoatinstallatie. Dit maakt ons extra flexibel en minder afhankelijk van derden.

Natlakken van eigen materialen

Producten met lange lengtes tot wel 16 meter en onze sandwichproducten kunnen wij voorzien van vele RAL kleuren. Doordat wij sinds de zomer van 2021 alles onder een dak gevestigd hebben, is onze doorlooptijd verkort en kunnen wij sneller leveren.

 

Duurzaam

Met duizenden zonnepanelen op onze productielocatie in Veendam voorzien wij in onze eigen elektriciteit. De hallen zijn voorzien van energiezuinige LED verlichting. Bijkomend voordeel: de producten hoeven niet vervoerd te worden van en naar de coat- en natlakbedrijven, wat bespaart op transportkilometers.

De poedercoatinstallatie is gasvrij en werkt volledig op onze eigen opgewekte stroom. Dit alles maakt het poedercoaten bij Meilof Riks bv CO2-neutraal. De poedercoatinstallatie heeft een voorbehandelingssysteem, speciaal voor ons ontwikkeld en goedgekeurd, zonder dat daar afvalwater bij vrijkomt. Het water wordt vol continu in recirculatie gereinigd.

Topkwaliteit

De kwaliteit van het poedercoaten ligt standaard op seaside niveau. De kwaliteit van ons werk wordt geborgd door certificering met het Qualicoat-keurmerk.

Meilof Riks bv in cijfers

246

Medewerkers

6314

Producten

650.000

Kg aluminium per jaar

70

Bedrijfsauto's