Quick Response Manufacturing (QRM)

Verkorten van de doorlooptijd en reductie van foutkansen. Dat zijn de belangrijkste voordelen van Quick Response Manufacturing (QRM). Dankzij deze logistieke verbetermethode binnen ons bedrijf kunnen wij snel onze kwalitatief hoogwaardige, klantspecifieke producten leveren. QRM stimuleert onze flow en helpt ons bij het verder verkorten van de tijd van order tot en met montage.

Waarom gebruiken wij QRM?

Meilof Riks BV produceert een groot deel van de aluminium bouwproducten op de eigen productielocatie in Veendam. Al onze producten worden op aanvraag op maat geproduceerd. Dit zorgt voor een grote variatie in vraag naar producten. De QRM-methodiek is ontwikkeld voor klantspecifieke productie en past daarom heel goed bij onze processen. 

Hoe werkt QRM?

Implementatie van QRM bracht voor ons bedrijf een organisatieverandering met zich mee. Zo nemen wij afscheid van de functiegerichte afdelingen om te gaan werken in Quick Response Cells (QRC's). Binnen deze teams werken verschillende disciplines nauw samen. Korte lijnen en optimale afstemming verkorten de doorlooptijden en minimaliseren de kans op fouten.

 

De voordelen van QRM

  • kortere doorlooptijd van orders
  • reductie van foutkans
  • minder herplannen
  • lagere overhead

 

Op maat gemaakt op onze eigen productielocatie   Uitvoerbaar in elke gewenste vorm, afmeting en kleur

Een greep uit onze producten

GHI

Zelfdragende goten

Bekijk het product 
GHIP

Plafondgoten

Bekijk het product 
GNI

Zelfdragende goten

Bekijk het product 
GNIP

Plafondgoten

Bekijk het product