Processen

Meilof Riks bv heeft alle disciplines in huis voor de productie en montage van onze maatwerk aluminium dak- en gevelproducten voor de zakelijke markt: verkoop, meedenken in het voortraject, werkvoorbereiding, productie en montage. Hiermee bedienen wij onder meer woningcorporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, architecten en vastgoedbeheerders. Onze producten kunnen ook prefab los geleverd worden.

Verkoop 

Onze accountmanagers zetten zich als relatiebeheerders in voor een optimale samenwerking met onze zakelijke klanten. Voor diverse grote bouwbedrijven zijn wij vaste ketenpartner. De accountmanagers beschikken over veel technische product- en proceskennis om in het voortraject verregaand mee te denken.

Meedenken

Door vroegtijdig mee te denken integreren wij de productie, levering en montage van onze maatwerkoplossingen zo optimaal mogelijk in het totale bouwproces. Onze organisatie is toegespitst op deze vorm van structurele samenwerkingen en ontwikkelingen bij bouwprojecten.

Werkvoorbereiding

Ons bouwproces begint met de werkvoorbereiding met behulp van Solid Edge software en Autodesk Revit. De klant ontvangt een detailboekje met daarin details over techniek en montage. Na akkoord van de klant wordt het detailboekje omgezet naar productietekeningen en deze worden voorzien van een unieke QR-code. Aan de hand van deze QR-code wordt het productieproces gestart. 

Productie

Wij produceren dubbelwandige bouwproducten met een sandwichconstructie, maar ook enkelwandig zetwerk van hoogwaardig aluminium in standaard kleur gecoat. Door middel van onze eigen coat- en natlakinstallatie zijn andere kleuren mogelijk. Het productieproces wordt uitgevoerd door de modernste CNC-gestuurde machines en is volledig in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij hoge kwaliteit en korte levertijden waarborgen.

Montage

Montage van onze aluminium bouwproducten gebeurt door onze eigen montageteams. Deze teams verzorgen ook het transport van de dak-en gevelproducten naar de bouwlocaties. Alle VCA gecertificeerde monteurs volgen opleidingen en trainingen in ons eigen opleidingscentrum in Veendam. Ook leren zij hier van elkaar in het kader van continue product- en procesverbetering. Naast montage is ook prefab los leveren mogelijk. 

Meilof Riks bv in cijfers

246

Medewerkers

6314

Producten

650.000

Kg aluminium per jaar

70

Bedrijfsauto's