Processen

Meilof Riks bv heeft alle disciplines in eigen huis voor de productie en montage van maatwerk aluminium dak- en gevelproducten voor de zakelijke markt: sales, meedenken in het voortraject, engineering, productie en montage. Hiermee bedienen wij onder meer aannemers, bouwbedrijven, woningcorporaties, projectontwikkelaars en architecten. 

Sales

Sales is bij ons meer dan alleen maar verkoop. Onze salesmedewerkers zijn accountmanagers die als relatiebeheerders inzetten op langdurige samenwerking met onze klanten. Zij beschikken over voldoende technische product- en proceskennis om in het voortraject - al in aanloop naar de opdracht - verregaand mee te denken. Desgewenst zorgen zij ervoor dat er proefstukken of proefopstellingen worden gemaakt, zodat de opdrachtgever iets in handen heeft voor een levensechte look and feel. In het kader van onze QRM werkwijze verzorgt de accountmanager intern de overdracht en blijft hij eerste aanspreekpunt voor onze projectleiders, werkvoorbereiders en productietekenaars. 

Wij werken graag prettig en ontspannen samen. Daarom nodigen wij regelmatig klanten uit om met hun eigen relatiebeheerder een bezoek te brengen aan een topsportevenement. Zo bezoeken wij regelmatig met onze klanten voetbalwedstrijden van Nederlandse en Duitse topclubs. Ook ontvangen wij jaarlijks vele gasten in onze VIP-box tijdens prachtige motorsportevenementen op het TT-circuit in Assen, onder meer de Dutch TT en de Superbike.

Meedenken

Bij elk bouwproject denken wij graag vanaf het begin mee met de aannemer, projectontwikkelaar, architect, bouwbegeleider of vastgoedbeheerder. Daarom worden wij bij voorkeur in een vroegtijdig stadium betrokken bij bouwprojecten. Zo kunnen wij de productie, levering en montage van onze maatwerkoplossingen zo optimaal mogelijk integreren in het totale bouwproces. Voor diverse grote bouwbedrijven zijn wij de vaste ketenpartner voor bouwprojecten. Deze vorm van structurele samenwerking en ontwikkeling past uitstekend bij onze organisatie.

Engineering

Een groot deel van onze bouw is maatwerk op projectbasis. Engineering voor de productietekeningen voeren wij uit met behulp van Solid Edge software, terwijl wij onze ontwerpen met Revit BIM-software driedimensionaal vormgeven en op maat implementeren in de bouwtekeningen. Voor sommige maken wij proefstukken of proefopstellingen voor presentatie aan en bespreking met de klant. Hiermee testen wij in de praktijk of het product maakbaar is, voldoende constructiesterkte heeft en naar wens is van de klant. Ook krijgt de klant een detailboek met daarin details over techniek en montage volgens afspraak.

Productie

Productie van de meeste Meilof Riks, Vasco en Aluvorm aluminium bouwproducten vindt plaats in onze twaalf productiehallen op bedrijvenpark Zwaaikom in Veendam. Hier produceren wij zowel enkel zetwerk als dubbelwandige bouwproducten met een sandwichconstructie. Al onze dak- & gevelproducten worden geproduceerd van de kwalitatief zeer hoogwaardige aluminiumlegering AlMg3-5754-H42. Onze vaste Europese leverancier(s) leveren dit aluminium op kleur gecoat, wat geschikt is voor uiteenlopende bewerkingsmogelijkheden, zoals zetten, kanten, frezen, slitten, ponsnibbelen, poedercoaten en lijmen.

Montage

Montage van onze aluminium bouwproducten gebeurt door onze eigen montageteams. Deze teams van twee personen  verzorgen ook het transport van de dak- & gevelproducten naar de bouwlocaties. Onze monteurs volgen allen opleidingen en trainingen in ons eigen opleidingscentrum in Veendam. Hier leren zij alles over onze producten en montagetechnieken. Ook leren onze medewerkers hier van elkaar in het kader van continue product- en productieverbetering. Om de doorloopsnelheid te bevorderen hebben zij voor wat betreft de montage op de bouwplaats een grote mate van beslissingsbevoegdheid en verantwoordelijkheid.

Meilof Riks bv in cijfers

175

medewerkers

5878

Producten

800000

kg aluminium per jaar

40

bedrijfsauto's