Over Meilof Riks bv

Meilof Riks bv ontwikkelt, produceert, levert en monteert kwalitatief hoogwaardig maatwerk in aluminium dak- en gevelproducten. In ruim een kwart eeuw heeft ons bedrijf zich ontwikkeld tot een gerenommeerd partner van woningcorporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, architecten en vastgoedbeheerders.

 

 • 1992

  Meilof Riks begint vanuit zijn garage en op zolder met een uniek concept: de levering en montage van Vasco naadloze aluminium beugelgoten tot veertig meter.

 • 2002

  Na een tussentijdse verhuizing van Vlagtwedde naar Onstwedde wordt de volgende verhuizing in gang gezet: een nieuwe locatie met twee bedrijfshallen in Veendam met meer uitbreidingsmogelijkheden.

 • 2004

  In 12½ jaar is Meilof Riks uitgegroeid tot een van de grootste specialisten in aluminium bouwproducten van Nederland. Dit krijgt verder vorm in Aluvorm, onze productielijn in dak- & gevelproducten.

 • 2012

  Start van de samenwerking met Havebo Groep voor de ontwikkeling en productie van SL-Combinatievloeren, later uitgebreid met een nieuw concept: de vederlichte Cassettevloer.

 • 2017

  In ons feestelijk jubileumjaar - wij vieren ons 25-jarig bestaan - openen wij onze tiende en elfde bedrijfshal, waarmee onze productie- en leveringscapaciteit een nieuwe boost krijgt.

 • 2020

  Sinds de zomer van 2020 beschikken wij over een eigen poedercoatinstallatie. Hierdoor hebben wij nog meer van ons productieproces in eigen beheer.

   

 • 2021

  In 2021 zijn we begonnen met natlakken en opende we ons eigen kwaliteitscentrum. Ook is Meilof Riks bv klaar voor de toekomst nu de drie zonen van Meilof mede-eigenaar zijn geworden. 

Meilof Riks bv in cijfers

246

Medewerkers

6314

Producten

650.000

Kg aluminium per jaar

70

Bedrijfsauto's

Service en onderhoud

Wij doen er alles aan om uw project perfect op te leveren. Helaas komt het wel eens voor dat er iets niet naar wens is. Wij kijken graag samen met u naar een oplossing. Als u binnen de overeengekomen oplevertermijn een klacht heeft dan kunt u bij het projectteam terecht. Wij gebruiken deze onderhoudsperiode om eventuele gebreken te verhelpen die na oplevering geconstateerd worden. Voor vragen kunt u mailen naar service@meilofriks.nl.