Over Meilof Riks BV

Meilof Riks bv ontwikkelt, produceert, levert en monteert kwalitatief hoogwaardig maatwerk in aluminium dak- en gevelproducten. In ruim een kwart eeuw heeft ons bedrijf zich ontwikkeld tot een gerenommeerd partner van woningcorporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, architecten en vastgoedbeheerders.

 

 • 1992

  Meilof Riks begint vanuit zijn garage en op zolder met een uniek concept: de levering en montage van Vasco naadloze aluminium beugelgoten tot veertig meter.

 • 1994

  Vasco dakgoten zijn een succes. De vraag groeit snel en na uitbreiding met meerdere mobiele productie-units en medewerkers verhuist Meilof Riks naar een bedrijfspand in Onstwedde.

 • 1998

  De groei zet door. Het pand in Onstwedde wordt te klein en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden. Daarom verhuist ons bedrijf naar een nieuwe locatie met twee bedrijfshallen in Veendam.

 • 2004

  In  12½ jaar is Meilof Riks uitgegroeid tot een van de grootste specialisten in aluminium bouwproducten van Nederland. Dit krijgt verder vorm in Aluvorm, onze productielijn in dak- & gevelproducten.

 • 2006

  Ook het terrein met twee Loodsen in Veendam wordt te klein. Meilof Riks koopt er een aangrenzend terrein bij en bouwt een derde productiehal.

 • 2010

  Vasco en Aluvorm zijn gerenommeerde aluminium bouwproducten voor professionele gebruikers. Meilof Riks blijft de producten ontwikkelen en bouwt een vierde productiehal.

 • 2012

  Start van de samenwerking met Havebo Groep voor de ontwikkeling en productie van SL-Combinatievloeren, later uitgebreid met een nieuw concept: de vederlichte Cassettevloer.

 • 2015

  Opening van ons Inspiratiecentrum, waar onze zakelijke relaties inspiratie kunnen opdoen binnen de schier oneindige mogelijkheden die onze maatwerkproducten bieden.

 • 2017

  In ons feestelijk jubileumjaar - wij vieren ons 25-jarig bestaan - openen wij onze vijfde en zesde bedrijfshal, waarmee onze productie- en leveringscapaciteit een nieuwe boost krijgt.

 • 2018

  Opening van ons eigen opleidingscentrum. Hier bieden wij onze medewerkers alle faciliteiten voor interne trainingen en opleidingen. Ook gaat de bouw van bedrijfshal nummer 7 van start.

Meilof Riks bv in cijfers

160

medewerkers

5878

Producten

800000

kg aluminium per jaar

40

bedrijfsauto's

Nazorg

Wij doen er alles aan om uw project perfect op te leveren. Helaas komt het wel eens voor dat er iets niet naar wens is. Dan zoeken wij graag samen met u naar een oplossing, binnen of na de oplevertermijn, binnen of buiten de garantietermijn. U kunt dit per e-mail melden bij ons team Nazorg via nazorg@meilofriks.nl.