Metaalnieuws: Grote stap richting 100% prefab

Metaalnieuws: Grote stap richting 100% prefab

Terug naar Nieuws | Gepubliceerd op:

Onlangs verscheen op Metaalnieuws een mooi artikel over Meilof Riks bv en de nieuwe 'samenwerking' met de LC5 buis-plaatlaser geleverd door BLM Group. Deze LC5 combimachine is de perfecte oplossing voor wanneer er geen bulk verwerkt hoeft te worden.

Metaalnieuws.nl

"Meilof Riks bv is een grote Nederlandse fabrikant van aluminium dak- en gevelelementen voor de woning- en utiliteitsbouw. Het bedrijf is vooral succesvol omdat het de hele keten van verkoop, engineering, productie, transport en montage in eigen beheer verzorgt. Kort geleden nam de fabrikant een gecombineerde buis-plaatlaser in gebruik ter uitbreiding van frees-, boor- en zaagbewerkingen."

De operators en programmeurs van Meilof Riks konden na een training bij BLM Group in Italië de LC5 combimachine al snel in gebruik nemen. “Voor wanneer je geen bulk verwerkt is deze combimachine een perfecte oplossing.”

Volwaardige combi

Naast de hoofdgroepen worden ook toebehoren en hulp- en montageframes in eigen huis gemaakt. Meilof Riks zocht voor die productgroep een laser om zowel platen als buizen te kunnen snijden. “Maar dan wel een volwaardige en betrouwbare combimachine”, verduidelijkt Niels Bruinsma. “Waar andere machinefabrikanten een plaatlaser aanboden met de mogelijkheid ook een buis te kunnen snijden, vonden we bij BLM Group met de LC5 een volwaardige combimachine, waar je zowel plaat als buis seriematig op kunt snijden.”

 

Het hele artikel lezen?

Lees verder op Metaalnieuws.nl

Misschien ook interessant:

Renovatie- en Transformatiebeurs 2024

Renovatie- en Transformatiebeurs 2024

Op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei vindt de vakbeurs Renovatie & Transformatie weer plaats in de Brabanthallen Den Bosch. Wi…
Verder lezen
 

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.