Meilof Riks bv opent eigen Kwaliteitscentrum

Meilof Riks bv opent eigen Kwaliteitscentrum

Terug naar Nieuws | Gepubliceerd op:

Meilof Riks bv opende onlangs een eigen Kwaliteitscentrum. Kwaliteit van onze bouwproducten is essentieel voor alles wat wij doen. Onze relaties moeten blind kunnen vertrouwen op onze hoge kwaliteit. Met de ingebruikname van ons Kwaliteitscentrum zetten wij een volgende stap in de continue monitoring en verbetering van de kwaliteit van onze producten en processen.

Eigen beheer

Een eigen Kwaliteitscentrum sluit naadloos aan op onze visie: wij willen ons volledige proces in eigen beheer hebben. Dit houdt de lijnen zo kort mogelijk en optimaliseert de flexibiliteit en snelheid van onze processen. De werkzaamheden in ons Kwaliteitscentrum worden uitgevoerd door verschillende gediplomeerde testers en kwaliteitsmedewerkers.

 

Taken van ons Kwaliteitscentrum

Het Kwaliteitscentrum voert in hoofdlijnen een drietal taken uit:

 

1.    Testen van materialen

Wij testen zelf de kwaliteit van diverse materialen zoals coatings, lijmen en kitten. Dit levert ons intern veel waardevolle informatie op voor het doorontwikkelen en verder verbeteren van de kwaliteit van onze producten. Wij gebruiken onder meer een verouderingskast voor het testen van de effecten van onder meer weersinvloeden en temperaturen op de kwaliteit en kleurvastheid van onze producten.

 

2.    Monitoring van onze poedercoatinstallatie

Voor behoud van de Qualicoat-certificering van onze poedercoatinstallatie is continue monitoring van de kwaliteit van onze coatings vereist. Het uitvoeren van de vereiste testen en de communicatie met onze certificeringsinstelling komt voor rekening van ons Kwaliteitscentrum.

 

3.    Archief van materialen en coatings

In het Kwaliteitscentrum brengen wij een archief onder van alle materialen en coatings die wij gebruiken. Zo kunnen wij tot in lengte van jaren poedercoatings op de gewenste kleur terugvinden en desgewenst opnieuw in productie nemen.

 

Neem contact op voor meer informatie over de kwaliteit van de producten van Meilof Riks bv.

Misschien ook interessant:

Prefab beurs 2023

Prefab beurs 2023

Op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 oktober vindt de PREFAB beurs weer plaats in de Brabanthallen Den Bosch. Wij zijn …
Verder lezen
 

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.