Eigen poedercoatinstallatie nieuw bij Meilof Riks bv

Eigen poedercoatinstallatie nieuw bij Meilof Riks bv

Terug naar Nieuws | Gepubliceerd op:

Meilof Riks bv beschikt sinds kort over een eigen poedercoatinstallatie. Hiermee kunnen wij snel, flexibel en onafhankelijk onderdelen en toebehoren van onze eigen producten poedercoaten.

Proces in eigen beheer

De ingebruikname van onze eigen poedercoatinstallatie is de volgende stap om een zo groot mogelijk deel van ons productieproces in eigen beheer te verzorgen. Het basismateriaal aluminium voor de productie van onze bouwmaterialen zoals goten, afdekkers, dakranden, windveren, boeidelen en luifels is af fabriek voorzien van een laklaag. In onze eigen poedecoatinstallatie coaten wij toebehoren zoals eindschotten voor goten, bochten en beugels voor hwa’s. Dit verkort de doorlooptijd van ons productieproces.

Duurzaam

Met een zeer groot aantal zonnepanelen op onze productielocatie in Veendam voorzien wij in de productie van onze eigen stroom. Onze poedercoatinstallatie is volledig elektrisch, werkt op onze eigen opgewekte groene stroom. Bovendien hoeven de producten niet vervoerd te worden van en naar het coatbedrijf, wat bespaart op transportkilometers. Dit alles maakt het poedercoaten bij Meilof Riks bv CO2-neutraal.

Topkwaliteit

De kwaliteit van onze poedercoaten ligt standaard op seaside niveau, De kwaliteit van ons werk wordt binnenkort geborgd door het Qualicoat-keurmerk.

Lees meer

Misschien ook interessant:

We staan weer op de beurs!

We staan weer op de beurs!

Meilof Riks bv aanwezig op de PREFAB beurs en BouwBeurs 2021. 
 

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.