25-jarig jubileum Jan Meinders

25-jarig jubileum Jan Meinders

Terug naar Nieuws | Gepubliceerd op:

Jan Meinders is deze maand 25 jaar in dienst bij Meilof Riks. Op 1 januari 1996 kreeg hij - na enkele maanden als uitzendkracht via Randstad - een vast dienstverband bij Handelsonderneming Meilof Riks. Hij begon er bij Meilof thuis in Vlagtwedde op de zolderkamer, 'met een liniaal en een rekenmachine tussen het drogende wasgoed'. Hij dronk zijn koffie gewoon aan de keukentafel bij Meilof’s echtgenote Janneke en hun drie zonen, die inmiddels mede-eigenaar zijn van het bedrijf waarvoor Jan een kwart eeuw later nog altijd werkt.

Uitzendbaantje voor 20 uur

Na het afronden van de HTS en militaire dienst werkte Jan eerst tijdelijk bij Philips en Avebe. Eind 1995 kon hij via het uitzendbureau een baantje voor 20 uur bij ‘een klein bedrijfje in Vlagtwedde’ krijgen. Het bleek een eenmanszaak in naadloze aluminium dakgoten, waar zo veel werk lag dat hij vrijwel vanaf dag 1 fulltime aan de slag kon. Jan maakte offertes en facturen, deed de salarisadministratie en bestelde voorraden aluminium en beugels.

‘Nooit een  dag met tegenzin naar het werk’

Zelf alles uitzoeken en inrichten

Meilof en zijn monteur gingen op karwei, goten monteren aan woningen, hallen en stallen. Alle ondersteunende werkzaamheden kwamen voor rekening van Jan. Met de groei van het bedrijf moest hij heel veel dingen nog zelf uitzoeken en inrichten. In Duitsland voldeed Meilof aan de vraag naar dakgoten op kleur, Jan deed zijn best om projecten in dezelfde kleur zo veel mogelijk gezamenlijk te plannen.

 Bouwvergunningen uitpluizen

Voor de verkoopgesprekken die zijn werkgever voerde, deed Jan het voorbereidende werk. Dat betekende de Cobouw Bouwberichten uitpluizen op zoek naar verleende bouwvergunningen. Deze vergunningen waren het handvat voor vele, vaak succesvolle verkoopgesprekken.

 Liniaal en rekenmachine

Nu, 25 jaar later, is Jan nog altijd verantwoordelijk voor de facturering en een deel van de inkoop. Ook zaken op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM), VCA en klachten- en kwaliteitsregistratie neemt hij voor zijn rekening. “In al die 25 jaar ben ik nooit een dag met tegenzin naar mijn werk gegaan”, zegt Jan. En bij dat werk gebruikt hij nog regelmatig diezelfde liniaal en rekenmachine waarmee hij 25 jaar geleden begon, aan de Onstwedderweg, tussen het wasgoed.

Misschien ook interessant:

Renovatie- en Transformatiebeurs 2024

Renovatie- en Transformatiebeurs 2024

Op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei vindt de vakbeurs Renovatie & Transformatie weer plaats in de Brabanthallen Den Bosch. Wi…
Verder lezen
 

Informatie pakket aanvragen

U ontvangt van ons op korte termijn een reactie.